In Sight | Nyheter uke 20
810
post-template-default,single,single-post,postid-810,single-format-standard,cookies-not-set,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Nyheter uke 20

1. TV3-play ut på börsen

MTG blir först ut i Skandinavien att göra varulagret tillgängligt för programmatisk köp. Man säger att det handlar om att göra de digitala pengarna smartare. Bjørn Erik Broady Aasebø, kommersiell direktør i MTG TV, säger att efterfrågan om programmatiska köp varit stort och berättar även att halvparten av tittarna har sett årets Paradise Hotell på nätet.

Läs mer om stansningen här och om plattformen:
http://kampanje.com/medier/2015/04/tv3-setter-web-tv-reklamen-pa-bors/

 

2. Pintrest lanserar verktyg för marknadsföring

Detta rullas ut i betaversion i USA och är tillgänglig för 10 utvalda partners. Verktyget gör det bland annat möjligt att posta ”promoted pins” genom Pinterests native ad formater.
Man använder i dag Pinterest för att planera sin framtiden och för att inspireras till allt från klädstil, träning, mat och inredning.

”People use Pinterest to plan their future, which is why content from businesses is essential in helping people discover the creative things they want to do next,” said Jyri Kidwell, head of marketing partnerships at Pinterest. “With the right pin, you can inspire someone to take action, whether that’s saving an idea for later or making a purchase from your website”.
http://mobilemarketingmagazine.com/pinterest-launches-marketer-developer-program/

 

3.Äntligen lite debatt i medie-Norge gällande programmatic

I början av maj publicerades en artikel på Kampanje.no där Google Norge menar att Schibsted inte driver marknaden för programmatic utan att de ligger efter både TV2 och Dagbladet. Schibsted menar att detta uttalande inte så konstigt då både TV2 och Dagbladet har avtal med Google och använder deras teknologi. Läs mer här:
http://kampanje.com/medier/2015/05/-markedet-drives-ikke-av-schibsted/

I veckan kom det ytterligare en artikel kring programmatic från SMFB Engines digitaldirektör Chistian Raae. Raae frågar var Schibsteds mobilstrategi är för programmatic. Raae menar, som vi alla vet, att teknologin bakom programmatic är byggt på desktop och inte mobil. Detta är dock inte bara en utmaning för Schibsted utan för alla mediehus då cookien inte fungerar i det mobila ekosystemet.

Raae avslutar artikeln med en bra fråga
”For tilslutt handler det bare om en ting – hvordan skal Schibsted (og andre mediehus) kunne tilby unike data i en mobil bid request?”
http://kampanje.com/reklame/2015/05/–hvor-er-mobilstrategien-til-schibsted/

Jag väntar med spänning på ett svar på detta ifrån mediehusen för att få igång debatten och driva utvecklingen framåt 🙂

 

4. Björn Borg gör Apple Watch-kampanj!

Det är väldigt få som har klockan och de letar på nätet efter likasinnade och detta har byrån till Björn Borg tagit fasta på. Man har även utgått från den funktion som klockan erbjuder att skicka ett ”hjärtslag” till en vän.

I en innovativ och kul kampanj kan man besöka sidan http://touchmetouch.me/ där man möts av Samantha Fox hit Touch Me och texten ”Lonely with your apple watch? We know it ´s a stuggle to find someone to share your heartbeat with. That ´s where this little site comes in handy. Add your iMessage e-mail in exchange for someone elses ´s, so you can conncet and start feeling each other ´s heartbeats”.

“- Folk verkar tycka att det är en rolig grej och de gillar initiativet. Med namnet “touch me touch me” har vi gett kampanjen en humoristisk touch. Senast jag var inne och tittade på sajten hade vi besök från hela världen, främst från USA, säger Sedir Ajeenah (Garbergs)”
http://www.dagensmedia.se/nyheter/kampanjer/article3907922.ece

AUTHOR: Riborg
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.