In Sight | Nyheter uke 17
722
post-template-default,single,single-post,postid-722,single-format-standard,cookies-not-set,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Nyheter uke 17

Vad har hänt i veckan? Rebeckas topp 5    

1. Facebook ändrar sina algoritmer  friends before brands!
Facebook har lyssnat på sina användare då det varit mycket klagomål på att man missar vänner statusuppdateringar pågrund av den tidigare algoritmen. Användarna kommer nu att få se mer av sina vänners statusuppdateringar högre upp i news feeden.

Detta innebär att hänvisningar till företag, företags uppdateringar, nyheter m.m. kommer minska och hamna längre ned. Tidigare har detta hamnat högt upp bara för att en vän har gillat eller kommenterat något.Facebook skriver själva att i vissa fall kan räckvidden och delningar av inlägg minska för företags inlägg på facebook.

Vad detta kommer innebära för annonseringen på Facebook tycker jag är svårt att säga men det kommer nog vara viktigt att att sponsra inlägg och då använda CPM som budstrategi för att få mest möjlig räckvidd.

http://bit.ly/1JkmzYp

2. Hämta din sökhistorik på Google
Gå in på history.google.com  och hämta ner din sökhistorik!

Resumes (Sverige) Johanna Lindskog Lindell menar att det bara är en tidsfråga innan våra digitala fotspår är mer värt än oljan och det är bara att hålla med då vi redan är en god bit på vägen.

http://bit.ly/1IQgwYk

3. 50% av de som gör en lokalsökning på Google uppsöker butiken
Detta skriver Google om i artikeln ”I-want-to-go-moments” och av dessa 50% är det 18% av dessa sök som leder till köp. Man har även statistik på att dessa 50% närmar sig runt 60% hos den yngre målgruppen (milennials).

Läs mer här: http://bit.ly/1b3nLkV

4. ”The industry direction is clear. If you’re not thinking mobile first, you could be last”
Venturbeat.com har en artikelserie om mobilmarknadsföring som är sponsrad av Supersonic och i den här artikeln listar de 10 mobilannonserings trender för 2015 och framåt. Det är två punkter som jag tycker är intressant och det är att ”Moblie ad spend takes over desktop” och ”In-app ads overpower moblie web”.

Intressant artikel som bör läsas http://bit.ly/1HrbdQ8

5. Facebook – Mobil stod för 73% av annonsintäkterna Q1 2015
Q1 2014 stod mobil för 59% så det är en bra ökning och den lär inte avta.

Detta märker vi även av hos oss då vi går mer och mer över att enbart sponsra poster mot mobil. Men bara i de fall då innehållet är tillpassat för mobil, det blir allt viktigare att förstå den mobila användaren och anpassa sin kommuniaktion till detta för att få bra resultat.

 http://bit.ly/1bzZGSW  

AUTHOR: Riborg
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.