In Sight | Nyheter uke 16
678
post-template-default,single,single-post,postid-678,single-format-standard,cookies-not-set,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Nyheter uke 16

 1. EU tar Google till rätten

Man menar att Google är för dominant på sökmarknaden och att Google missbrukar sin ställning på den europeiska marknaden för internetsök.

Min åsikt är att Google alltid har tänkt på användaren och erbjuder tjänster som underlättar för oss användare. Självklart har det varit en strategi från Googles sida MEN jag tycker att det tyder mer på att andra företag inte har lyckats knäcka koden på sök som Google gjorde. För varför har inte andra sökmotorer lyckats? Google var ju inte först.

Likt Amazon och andra bedrifter stora bedrifter som är störst (näst in til monopol) så har deras tjänster används just för att användara finner de relevanta och underlättar vardagen. Amazon har alltid haft kundtjänst i fokus och så även logistikplattformen Uber (som många stater försöker stoppa).

Här kan ni läsa Googles svar och det Google skickat ut till sina medarbetare (lästvärt)

http://recode.net/2015/04/14/here-is-googles-internal-response-to-the-imminent-e-u-charges-memo/

Google visar här att det man vill åtala Google för inte är helt rätt då utveckling av appar etc. Förändrar folks sökbeteende och den utvecklingen kommer inte att stanna.

 

2. Google rullar ut en av sina största algoritm uppdateringar nästa vecka

Som jag skrivit om tidigare som kommer Google med en uppdatering som kommer påverka sökresultatet och hur din sida rankar på mobil. Har du inte en mobilanpassad hemsida så kommer dina konkurrenter som har detta att ranka bättre. Uppdateringen heter Mobliegeddon och sägs vara den största uppdateringen och kommer ha större påverkan på sökresultaten än vad Panda och Pingvin hade.

Här kan man enkelt kontrollera ifall ens sida är mobilanpassad

https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

 

3. Schibsted öppnar nu upp på riktigt för att köpa programmatiskt

Genom Schibsted Ad Exachange är det nu möjligt att göra sina köp programmatiskt, både när det kommer till performance och branding. Det är även möjligt att köpa målgruppssegmentering utifrån Schibstedts egna data på tvärs över alla sajterna programmatiskt, vilket inte har varit möjligt tidigare (enbart via finn.no och Webtraffic).

Detta underlättar framförallt för annonsörer och byråer att skapa sina egna “nätverk” på ett enklare sätt samt att kunna styra detta och optimera i realtid.

http://www.schibsted.com/en/Press-Room/News-archive/2015/Schibsted-centralizes-programmatic-and-data-products-in-Norway/

 

AUTHOR: Riborg
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.