In Sight | REMA 1000 har fjernet palmeoljen
6015
post-template-default,single,single-post,postid-6015,single-format-standard,cookies-not-set,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

REMA 1000 har fjernet palmeoljen

Palmeoljefritt hos REMA 1000

REMA 1000 har fjernet palmeoljen fra alle egne merkevarer innenfor mat. Coop, ICA og Norgesgruppen er også på god vei mot et palmeoljefritt sortiment.

– Det er bare å gratulere REMA 1000, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender. Han er imponert over at de har klart å fase ut palmeolje i alle egne merkevarer.

REMA 1000 forsøker også å påvirke eksterne leverandører til å redusere palmeoljeforbruket, og har blant annet takket nei til en rekke nyheter med palmeolje, i følge en pressemelding.


Alle matvarer med REMA 1000-logoen er nå palmeoljefrie. Klikk for større bilde.

Raserer regnskogen

Regnskogene er verdens mest artsrike økosystemer. Nesten all palmeolje i norske matvarer kommer fra Indonesia og Malaysia. I begge landene hogges regnskogen ned i et alarmerende tempo. Palmeoljeindustrien er i dag den viktigste årsaken til at regnskogene i disse landene forsvinner.

Nesten palmeoljefritt hos Norgesgruppen

Det har vært et massivt fokus på palmeolje i Norge de siste årene, og flere av REMAs konkurrenter nærmer seg et palmeoljefritt sortiment.  Her kan du se hvordan de ligger an:

  • Norgesgruppen: Har fjernet palmeolje i alle egne merkevarer unntatt Eldorado mikropopkorn og Jacobs Utvalgte konfekt. Har mål om full utfasing.Norgesgruppen omfatter butikkjedene Kiwi, Meny, Spar, Eurospar, Ultra og Centra.
  • Coop: Har faset ut palmeolje i en rekke egne merkevarer, og vil fortsette arbeidet med utfasing eller sørge for å bruke sertifisert palmeolje, i følge årsrapporten for 2013. Har blant annet faset ut palmeolje i alt brød fra Goman-bakeriene, og selger palmeoljefrie Yumyum-nudler.
  • ICA Norge: Har mål om å fase ut palmeolje i alle egne merkevarer (ikke bare matvarer) innen februar 2015, i følge en e-post til Framtiden i våre hender.ICA omfatter kjedene RIMI, Matkroken og ICA Supermarked.

07.08.14Skrevet av Håkon Lindahl
Kilde: framtiden.no

AUTHOR: Riborg
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.